15:00 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (213)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραδώσει την εξουσία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Δεν παραιτείται τελικά ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε καλέσει τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας να καθυστερήσει την παραίτησή του που είχε ανακοινώσει ότι θα υποβάλλει στις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η «συνέχεια» των πολιτικών συνομιλιών που ξεκίνησαν μετά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός.

Σε ανακοίνωση που ακολούθησε την τηλεφωνική συνομιλία Μάας και Σάρατζ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάας χαιρέτισε τη συμφωνία διαλόγου ως «πραγματική ευκαιρία» για ειρήνη.

«Υπό το πρίσμα της έναρξης των συνομιλιών, ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε τον κ. Σάρατζ να αναβάλλει την παραίτησή του και να διατηρήσει τη θέση του όσο διαρκεί ο διάλογος» ανέφερε ο Μάας που πρόσθεσε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στηρίζει αυτό το αίτημα.

«Από τη δική μας πλευρά, αυτό θα ήταν σημαντικό προκειμένου να διασφαλιστεί η θεσμική και εκτελεστική συνέχεια» τις επόμενες «κρίσιμες εβδομάδες» προσθέτει ο Μάας.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (213)
Tags:
παραίτηση, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK