16:43 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη δημιουργία «πολιτικού κενού» που θα προκύψει στην διακυβέρνηση της Λιβύης, αποδίδει τη μη παραίτησή του ο Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ, δήλωσε την Παρασκευή ότι απέσυρε την παραίτησή του «για να αποφευχθεί ένα πολιτικό κενό» στη χώρα.

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ, κάτι που ήθελα από τα τέλη Οκτωβρίου φέτος, ως απάντηση σε επίμονα αιτήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πολιτικό κενό» υποστήριξε ο κ. Σάρατζ, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Al-Hadath.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε καλέσει τον Σάρατζ να καθυστερήσει την παραίτησή του, προκειμένου να διασφαλιστεί η «συνέχεια» των πολιτικών συνομιλιών που ξεκίνησαν μετά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός.

Σε ανακοίνωση που ακολούθησε την τηλεφωνική συνομιλία Μάας και Σάρατζ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάας χαιρέτισε τη συμφωνία διαλόγου ως «πραγματική ευκαιρία» για ειρήνη.

«Υπό το πρίσμα της έναρξης των συνομιλιών, ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε τον κ. Σάρατζ να αναβάλλει την παραίτησή του και να διατηρήσει τη θέση του όσο διαρκεί ο διάλογος» ανέφερε ο Μάας που πρόσθεσε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στηρίζει αυτό το αίτημα, επισημαίνοντας πως: «Από τη δική μας πλευρά, αυτό θα ήταν σημαντικό προκειμένου να διασφαλιστεί η θεσμική και εκτελεστική συνέχεια τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες».
Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (212)
Tags:
Χαλίφα Χαφτάρ, παραίτηση, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβυκός Εθνικός Στρατός, Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK