23:17 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 32
Βρείτε μας

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Sputnik V στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ρωσία έχει καταχωρήσει το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, το Sputnik V. Εργαζόμαστε σε δύο ακόμη εμβόλια. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για τον εμβολιασμό στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης» δήλωσε ο Σεργκέι Λάβροφ σε ομιλία του στην ηλεκτρονική υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο, το Sputnik V, στις 11 Αυγούστου. To εμβόλιο αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων. 

Εκτός από αυτό, η Ρωσία επεξεργάζεται δύο ακόμη εμβόλια για τον κορονοϊό.  Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Ανατόλι Μπράβερμαν, η Ρωσία έχει λάβει ενδιαφέρον για περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V, με περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις να πηγαίνουν ενδεχομένως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
συνεργασία, πλατφόρμα, Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Sputnik V, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK