02:23 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (562)
0 10
Βρείτε μας

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σκοπεύει να αποκαλύψει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του σχετικά με ένα υποψήφιο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό στα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να καταχωρήσει ένα επιτυχημένο εμβόλιο φέτος ή στις αρχές του 2021.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους» δήλωσε πρόσφατα σε Βρετανούς βουλευτές ο επικεφαλής ερευνητής των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης, Άντριου Πόλαρντ, σύμφωνα με το Reuters.

«Πλησιάζουμε  [σε ένα εμβόλιο], αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί» πρόσθεσε ο Πόλαρντ σημειώνοντας επίσης ότι μόλις βγουν τα αποτελέσματα των δοκιμών τα δεδομένα θα πρέπει να επανεξεταστούν από τις ρυθμιστικές αρχές, ώστε να μπορεί να ληφθεί πολιτική απόφαση για ποιος θα λάβει το εμβόλιο πρώτα.

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν το εμβόλιο, το οποίο αναπτύσσεται σε συνδυασμό με τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν από τα Χριστούγεννα, ο Πόλαρντ απάντησε πως «υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να γίνει αυτό, αλλά δεν ξέρω».

Σε κάθε περίπτωση, ο Πόλαρντ προειδοποίησε ότι παρά τα ενθαρρυντικά νέα ο κόσμος «δεν θα επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα μόλις το εμβόλιο είναι διαθέσιμο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εμβόλια της Johnson & Johnson, της Moderna και της Pfizer βρίσκονται σε τρίτη φάση κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (562)
Tags:
Χριστούγεννα, κρούσματα, κρούσμα, AstraZeneca, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK