23:41 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (590)
0 30
Βρείτε μας

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, η χώρα του θα αρχίσει να εισάγει μικρές δόσεις ρωσικού εμβολίου, για δοκιμές και έγκριση.

Την πρόθεση της Ουγγαρίας να αρχίσει να αγοράζει ένα ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού τον Δεκέμβριο σε μικρές δόσεις, έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρώσει κλινικές δοκιμές και να εγκριθεί στο έδαφός της, δημοσιοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός, ελπίζει πως η Βουδαπέστη θα εισαγάγει περισσότερες δόσεις στα τέλη Ιανουαρίου και πιθανώς θα ξεκινήσει την εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου.

«Η Ρωσία θα αρχίσει να χορηγεί μικρές δόσεις του εμβολίου τον Δεκέμβριο, για να ολοκληρώσει τις κλινικές δοκιμές, να δοκιμάσει το εμβόλιο εδώ και να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Είπαν ότι θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν παραδόσεις μεγάλης κλίμακας από τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου» δήλωσε ο υπουργός, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Η δήλωση έγινε μετά από επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

Ο Ούγγρος υπουργός Υγείας βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, μόλις έφτασε στην Ταϊλάνδη για επίσκεψη. Αν και μέχρι την Τετάρτη δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα, επέστρεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο την Τετάρτη το απόγευμα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (590)
Tags:
πανδημία, δοκιμές, Υπουργός Εξωτερικών, Ρωσία, Ουγγαρία, COVID-19, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK