21:21 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα της Ρωσίας για ειδική συνάντηση ώστε να τιμηθούν τα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και για εορτασμό στη μνήμη τους.

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το ψήφισμα που ζήτησε η Ρωσία, ώστε να διεξαχθεί ειδική συνάντηση την 1η Δεκεμβρίου για τον εορτασμό των θυμάτων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Την πληροφορία πως ο ΟΗΕ ενέκρινε την ρωσική πρόταση δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Μπρέντεν Βάρμα.

«Η Ολομέλεια της [Γενικής Συνέλευσης] ανέλαβε επίσης δράση για ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία, εξ ονόματος μιας ομάδας χωρών που εγκρίθηκε χωρίς ψηφοφορία» δήλωσε ο Βάρμα.

«Με αυτό το ψήφισμα, η συνέλευση ζήτησε από τον Πρόεδρο να πραγματοποιήσει μια ειδική επίσημη συνάντηση την 1η Δεκεμβρίου για τον εορτασμό όλων των θυμάτων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου» συμπλήρωσε.

Το εγκριθέν ψήφισμα καλεί επίσης τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, να τιμήσουν τον εορτασμό στις 8-9 Μαΐου ως ημέρες των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Tags:
ψήφισμα, θύματα, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Ρωσία, ΟΗΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK