17:53 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 51
Βρείτε μας

Συνελήφθη τελικά ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Στη σύλληψη του παραιτηθέντος Προέδρου του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, προχώρησε το Ειδικό Επιμελητήριο του Κοσσυφοπεδίου (KSC) σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Μετά τις συλλήψεις τους από τον Ειδικό Εισαγγελέα στις 4 και 5 Νοεμβρίου, οι Χασίμ Θάτσι, Καντρί Βεσέλι, Ρεξέπ Σελίμι και Γιακούπ Κρασνίκι μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις κράτησης των Ειδικών Επιμελητηρίων του Κοσσυφοπεδίου (KSC) στη Χάγη στις 4 και 5 Νοεμβρίου» αναφέρει το KSC που εξέδωσε αργά την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Κοσόβου είχε ήδη παραιτηθεί από το αξίωμά του όταν έγινε γνωστό πως θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Το KSC και η Ειδική Εισαγγελία (SPO) άρχισαν να εργάζονται το 2017 με εντολή να διερευνήσουν εγκλήματα πολέμου που φέρεται πως διαπράχθηκαν από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (KLA), ένα αλβανικό αυτονομιστικό παραστρατιωτικό κίνημα που ζήτησε την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την τότε Γιουγκοσλαβία το 1998.

Tags:
σύλληψη, Χασίμ Θάτσι, κατηγορίες, εγκλήματα πολέμου, πόλεμος, Κόσοβο, Χάγη, Διεθνές Δικαστήριο, Γιουγκοσλαβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK