00:49 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (507)
0 51
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μεγάλου νοσοκομείου του Ισραήλ, οι κριτικές για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχουν να κάνουν με την πολιτική.

Ο επικεφαλής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Ισραήλ έχει υποβάλει μια τεράστια παραγγελία για το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι οι ανησυχίες για το φάρμακο οφείλονται στις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, παρά σε θέματα ασφάλειας.

Ο Ζέεβ Ρότσταϊν, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Χαντάς της Ιερουσαλήμ πιστεύει ότι οι δυτικές αντιρρήσεις είναι πιο πολύ πολιτικές παρά επιστημονικές, λέγοντας στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, «είναι σαν τον διαστημικό αγώνα. Δεν είναι περίεργο που οι Ρώσοι ονόμασαν το εμβόλιο Sputnik V. Ήθελαν να υπενθυμίσουν στους Αμερικανούς που έφτασαν πρώτοι στο διάστημα».

Σύμφωνα με τον Ρότσταϊν «τα αποτελέσματα και η ασφάλεια που έχουμε δει ήταν πολύ καλά. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα το εμβόλιο να είναι ασφαλές. Και υπάρχει μια λογική πιθανότητα [...] πως είναι επίσης αποτελεσματικό».

Παραγγελίες για το Sputnik V από άλλες χώρες

Η Ρωσία δέχθηκε επικρίσεις από ορισμένους διεθνείς επιστήμονες τον Αύγουστο, όταν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό. Αυτό έγινε, παρά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet». Μεγαλύτερες δοκιμές τελευταίων σταδίων συνεχίζονται στη Μόσχα και πρόκειται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Από τον Οκτώβριο, το Ισραήλ χαλάρωσε εν μέρει ένα εθνικό lockdown, ένα από τα αυστηρότερα στον κόσμο, καθώς ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων μειώθηκε από 9.000 την ημέρα σε 622 τις τελευταίες 24 ώρες. Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 300.000 κρούσματα και 2.000 θανάτους.

Το Ισραήλ εντάσσεται σε μια αυξανόμενη λίστα χωρών, που ενήργησαν ώστε να εξασφαλίσουν προμήθεια του νέου εμβολίου, με την Αργεντινή να έχει παραγγείλει 10 εκατομμύρια δόσεις τη Δευτέρα και την Ουγγαρία να βρίσκεται σε συνομιλίες ώστε να προμηθευτεί επίσης το εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (507)
Tags:
Ουγγαρία, πολιτική, Ρωσία, νοσοκομείο, Ισραήλ, Sputnik V, εμβόλια, εμβόλιο, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK