16:33 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έρευνα σε σπίτια στη Γερμανία αναφορικά με την επίθεση στη Βιέννη πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας αναφορικά με τέσσερις ανθρώπους που εκτιμάται ότι σχετίζονται με τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στην Βιέννη, που σκότωσε τη Δευτέρα τέσσερις ανθρώπους.

Ο 20χρονος δράστης είχε προηγουμένως εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή είχε αποπειραθεί να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS.

Το τμήμα δίωξης εγκλήματος BKA της γερμανικής αστυνομίας έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις στις πόλεις Όσναμπρικ και Κάσελ και στην περιοχή Πίνεμπεργκ, κοντά στο Αμβούργο.

«Δεν υπάρχει σε αρχικό στάδιο η υποψία ότι οι τέσσερις αυτοί, τους οποίους αφορούν οι σημερινές έρευνες, μετείχαν στην επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι είχαν σχέσεις με τον φερόμενο δράστη» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η μονάδα αυτή της γερμανικής αστυνομίας.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν μετά από πληροφορίες από τις αυστριακές εισαγγελικές αρχές στην γερμανική εισαγγελία, σύμφωνα με τη BKA.

Στην Αυστρία και οι 15 συλληφθέντες σε σχέση με την φονική επίθεση της Δευτέρας ανήκουν στον ριζοσπαστικό ισλαμιστικό χώρο, σύμφωνα με αξιωματούχους του αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών.

Tags:
τρομοκρατία, δράστης, Βιέννη, Αυστρία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK