05:42 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
0 12
Βρείτε μας

Στην ανάγκη περισσότερου χρόνου για τη μελέτη της μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε βιζόν στη Δανία, στέκονται επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέροντας πως είναι νωρίς να κριθεί εάν θα επηρεάσει το εμβόλιο.

Εις εκ των επικεφαλής επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επεσήμανε πως είναι πολύ νωρίς για να κριθεί αν η μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε πληθυσμό βιζόν σε εκτροφείο της Δανίας μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των υπό παραγωγή εμβολίων

Η Δανία, μεγάλος εξαγωγέας γούνας βιζόν, δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να θανατώσει έως και 17 εκατομμύρια βιζόν λόγω του φόβου ότι η νέα μετάλλαξη θα εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

«Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποιες θα είναι οι συνέπειες» σημείωσε η Soumya Swaminathan, αναφέροντας πως τώρα δεν είναι ο χρόνος να αποφασίσουμε εάν η μετάλλαξη «θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ή όχι. Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία».

Η μετάλλαξη που παρουσίασε ο κορονοϊός στα βιζόν πρέπει να μελετηθεί σωστά, προτού οι ειδικοί μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το εάν είναι πιθανές οι επιπλοκές και τι είδους θα είναι αυτές, παρατήρησε η Maria Van Kerkhove, τεχνική υπεύθυνη για την COVID-19 στο Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ.

«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι τα βιζόν έχουν μολυνθεί μετά από επαφή με ανθρώπους, κυκλοφορεί στα βιζόν (σ.σ. ο ιός) και στη συνέχεια μπορεί να μεταδοθεί πάλι στον άνθρωπο. Επομένως, υπάρχει πάντα μια ανησυχία όταν υπάρχει κυκλοφορία και μετάδοση από άνθρωπο σε ζώα και στη συνέχεια από ζώα σε ανθρώπους» είπε η ίδια.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι μεταλλάξεις είναι φυσιολογικές και οι ειδικοί παρακολουθούν όλες τις αλλαγές στον ιό από την αρχή της εμφάνισής του.

«Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μια περίπτωση ότι ορισμένες από αυτές τις μεταλλάξεις μπορεί να έχουν κάποιες επιπτώσεις, αλλά πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες μελέτες για να το αξιολογήσουμε αυτό».

Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι αυτή η μετάλλαξη συμπεριφέρεται διαφορετικά από άλλες, δήλωσε ο Michael J. Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ, ο οποίος σημείωσε πως «εξακολουθεί να είναι ο ίδιος ιός».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
Tags:
βιζόν, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, ζώο, Δανία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK