03:44 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το κλείσιμο «ριζοσπαστικοποιημένων τζαμιών» μετά την επίθεση στη Βιέννη δεν αποτελεί στοχοποίηση της θρησκείας, αλλά έναν αγώνα κατά του εξτρεμισμού, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της Αυστρίας, Σούζαν Ράαμπ.

Η υπουργός Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της Αυστρίας, Σούζαν Ράαμπ, τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια δηλώσεών της ότι το κλείσιμο τζαμιών που θεωρούνται θύλακες ριζοσπαστικοποίησης, μετά την επίθεση στη Βιέννη, δεν είναι επίθεση κατά της θρησκείας, αλλά ένας κοινός αγώνας κατά του εξτρεμισμού.

«Είναι σημαντικό για μένα να σημειώσω τα εξής: δεν πρόκειται για επίθεση κατά της θρησκείας, αλλά για καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Δεν πρόκειται για επίθεση κατά μελών μιας θρησκευτικής κοινότητας, αλλά για μια κοινή μάχη κατά της χρήσης της θρησκείας με σκοπό τη ριζοσπαστικοποίηση» δήλωσε η Ράαμπ σε συνέντευξη τύπου.

Τη Δευτέρα το βράδυ, μια σειρά από επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Βιέννης, με έναν από τους στόχους να αποτελεί μια συναγωγή. Σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση.

Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε και η αστυνομία αναζητά πιθανούς συνεργούς. Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του τρομοκράτη, ο οποίος, σύμφωνα με το αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν υποστηρικτής της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Tags:
Βιέννη, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, τρομοκράτες, Αυστρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK