00:06 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας μελετά τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον του Μινσκ σημειώνοντας ότι αυτή η κίνηση δεν θα παραμείνει αναπάντητη, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Ανατόλι Γκλαζ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Ανατόλι Γκλαζ, μίλησε στο Sputnik για τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως αυτή η κίνηση δεν θα μείνει αναπάντητη.

«Μελετάμε τα πάντα ήρεμα και προσεκτικά. Αυτή η απόφαση σίγουρα δεν θα παραμείνει αναπάντητη και η απάντηση θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ενώ επίσης διεύρυνε τη λίστα και για όσους εμπλέκονται με τις προεδρικές εκλογές στη χώρα. Συγκεκριμένα, η «μαύρη λίστα» της ΕΕ περιλαμβάνει τον Λουκασένκο και άλλους 14 αξιωματούχους της Λευκορωσίας περιλαμβάνοντας «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση.

Η Ένωση θεωρεί υπεύθυνο τον Αλεξάντερ Λουκασένκο για «καταπίεση» και «καταστολή» τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές στη Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις ΕΕ-Λευκορωσίας επιδεινώθηκαν ύστερα από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Λουκασένκο τις κέρδισε για έκτη συνεχόμενη φορά. Από τον Αύγουστο στη χώρα πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Λουκασένκο, συχνά με βίαια επεισόδια.

Tags:
Υπουργείο Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, κυρώσεις, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK