20:41 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1637)
0 21
Βρείτε μας

Το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και ο όμιλος εταιρειών ChemRar έχουν λάβει άδεια για τη χρήση του φαρμάκου Avifavir σε ασθενείς με κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται. Το φάρμακο θα διατίθεται δωρεάν, στο πλαίσιο της ρωσικής υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας, όπως δήλωσε η RDIF την Παρασκευή μέσω δελτίου τύπου.

«Το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και ο όμιλος εταιρειών ChemRar ανακοινώνουν ότι έλαβαν άδεια για τη χρήση του Avifavir, του πρώτου ρωσικού φαρμάκου για τον κορονοϊό, σε εξωτερικούς ασθενείς και το οποίο θα παρέχεται δωρεάν» αναφέρει η RDIF σε δελτίο τύπου της.

Παράλληλα, το Ταμείο σημειώνει πως το Avifavir παρεχόταν ήδη δωρεάν, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ιατρικής ασφάλισης, για ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μετά την καταχώρηση, οι ασθενείς που λάμβαναν Avifavir ανέκαμψαν ταχύτερα από συμπτώματα κορονοϊού, καθώς στο 30% των περιπτώσεων ο ιός εξαλείφθηκε σε πρώιμο στάδιο. Όσον αφορά το επίπεδο κορεσμού οξυγόνου στο αίμα ασθενών, αυτό αποκαταστάθηκε επίσης και μάλιστα δύο φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι όταν εφαρμόστηκε η παραδοσιακή θεραπεία.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποια ιδιαίτερη παρενέργεια από τη χρήση του φαρμάκου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1637)
Tags:
Avifavir, ασθενείς, ασθενής, δωρεάν, Ρωσία, φάρμακο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK