03:01 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Στη Βολιβία επέστρεψε, τη Δευτέρα (10/11, τοπική ώρα), ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, ύστερα από έναν χρόνο στην εξορία και, συγκεκριμένα, στην Αργεντινή.

Ύστερα από εξορία ενός χρόνου, ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, επέστρεψε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τη Δευτέρα (09/11, τοπική ώρα), και χιλιάδες υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους.

Ο Μοράλες δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αργεντινή που του επέτρεψε να παραμείνει εκεί και εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στην πατρίδα του.

​Συγκεκριμένα, ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε:

«Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα στη ζωή μου, καθώς επιστρέφω στην πατρίδα μου που αγαπώ και αυτό με γεμίζει με χαρά».

​Υπενθυμίζεται πως ο Μοράλες διετέλεσε Πρόεδρος της Βολιβίας για 13 χρόνια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2019, στις οποίες επικράτησε.

Ωστόσο, οι αντίπαλοί του ισχυρίστηκαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες και αυτό υποστηρίχθηκε και από μια έκθεση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Έπειτα από ογκώδεις διαδηλώσεις, ο Μοράλες παραιτήθηκε και έκανε λόγο για «ένα πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ» και, στη συνέχεια, κατέφυγε στην Αργεντινή, όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει αφού το κόμμα του, δηλαδή το «Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS)», κέρδισε στις επαναληπτικές γενικές εκλογές, που έγιναν τον Οκτώβριο, και πλέον Πρόεδρος της χώρας είναι ο Λουίς Άρσε.

Tags:
επιστροφή, Έβο Μοράλες, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK