17:15 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (364)
0 0 0
Βρείτε μας

To «lockdown» αποτελεί τη λέξη της χρονιάς από το Collins English Dictionary, λόγω της ταχείας αύξησης της χρήσης του εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

«Λοιπόν, τι γίνεται με τη λέξη της χρονιάς; Το ''lockdown'' με τις βαριές και συσσωρευμένες συλλαβές του είναι η κατάσταση που φοβόμαστε περισσότερο το 2020 [...] και όπου όλα όσα αποτελούν τη φυσιολογική δημόσια ζωή αναστέλλονται» αναφέρει το λεξικό Collins σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

Άλλοι διεκδικητές της πρωτιάς που αφορούσαν τον κορονοϊό είναι οι όροι «pandemic» (πανδημία) και «social distancing» (κοινωνική απόσταση) , ανέφερε το λεξικό.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν επίσης πηγές προέλευσης νέων λέξεων για φέτος, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν οι όροι «TikToker» (όπως ονομάζεται ο χρήστης της πλατφόρμας TikTok) και «mukbang» όπου περιγράφει την πράξη του να τρώει κανείς μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του ευρισκόμενος σε απευθείας σύνδεση ενώ μιλάει με όσους τον παρακολουθούν.

Οι λεξικογράφοι του Collins φτιάχνουν μια λίστα με τους 10 νεότερους και πιο αξιοσημείωτους όρους που επινοήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους πριν τελικά επιλέξουν τη λέξη της χρονιάς.

Θέμα:
Lockdown (364)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, lockdown, λέξη, λεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK