03:24 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εκτός ατζέντας της αμερικανικής πολιτικής θα πρέπει να μείνουν οι κυρώσεις προς το πρότζεκτ Nord Stream 2, τονίζει γερμανική επιτροπή αρμόδια για τις σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη.

Οι κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2 για μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνονται στην αμερικανική ατζέντα μετά την άνοδο του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη η γερμανική επιτροπή οικονομικών σχέσεων για την Ανατολική Ευρώπη.

«Η παρέμβαση των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις πρέπει να μείνει πίσω. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζονται η μία την άλλη σαν ίσους εταίρους. Όσον αφορά την πολιτική των κυρώσεων, πρέπει να επιστρέψουμε στη συμφωνημένη διαδικασία, βάσει του διεθνούς δικαίου. Η απειλή των κυρώσεων κατά του ευρωπαϊκού ενεργειακού έργου του Nord Stream 2 δεν πρέπει καν να συζητείται» ανέφερε σε δήλωση της η γερμανική επιτροπή.

Τον Οκτώβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διεύρυνε τη λίστα κυρώσεων για τον αγωγό φυσικό αερίου Nord Stream 2 που έχει γίνει πηγή έντασης μεταξύ Γερμανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις επεκτάθηκαν σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ή χρηματοδότηση για την αναβάθμιση ή την εγκατάσταση εξοπλισμού για την τοποθέτηση του αγωγού, σύμφωνα με αναθεωρημένες διευκρινίσεις επί των κυρώσεων που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Tags:
Γερμανία, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φυσικό αέριο, κυρώσεις, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK