02:12 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 10
Βρείτε μας

Οι τριμερείς συνομιλίες Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν οδήγησαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Γαλλία επιμένει ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει κάθε είδους προκλητικές ενέργειες σχετικά με τη σύγκρουση Αρμενίων και Αζέρων στη μη αναγνωρισμένη δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται δηλώσεις του Ελιζέ. 

Το Παρίσι πρόσθεσε πως μελετά τις παραμέτρους της κατάπαυσης του πυρός σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη συμφωνία θα πρέπει με κάθε τρόπο να λαμβάνει υπόψιν τα συμφέροντα του Ερεβάν.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψαν συμφωνία, για τον τερματισμό των αιματηρών στρατιωτικών συγκρούσεων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορήθηκαν για κλιμάκωση της έντασης. Στην Αρμενία επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση και έτσι οι άνδρες από 18 έως 55 ετών απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, μερικό στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και μερική επιστράτευση.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
προκλήσεις, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Γαλλία, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK