04:30 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε η Le Figaro, από τους 505 ισλαμιστές που κρατούνται στη Γαλλία για τρομοκρατικές ενέργειες, οι 80 θα απελευθερωθούν πριν από το τέλος του έτους και περίπου 230 έως το 2023.

Παρά τη συνεχώς αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία, η χώρα συνεχίζει να απελευθερώνει κατά δεκάδες τρομοκράτες όπως καταγγέλλει η εφημερίδα Le Figaro. 

Πιο συγκεκριμένα, από τα 505 άτομα που τέθηκαν υπό κράτηση για τρομοκρατία (273 καταδικασθέντα, 232 σε αναμονή), 80 αφέθηκαν ή θα αφεθούν ελεύθεροι το 2020 και περίπου 150 άλλοι θα ελευθερωθούν το 2021, 2022 και 2023. Έτσι, συνολικά 230 πρώην τρομοκράτες θα είναι ελεύθεροι στη Γαλλία σε τρία με τέσσερα χρόνια από τώρα.

«Οι άνθρωποι που βγαίνουν τώρα είναι οι τζιχαντιστές του πρώτου κύματος, άτομα που συχνά είναι υπερ-εκπαιδευμένοι και έτοιμοι για οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, για ορισμένους» προειδοποιεί δικαστής μιλώντας στην εφημερίδα.

Οι σύντομες ποινές τους εξηγούνται από το γεγονός ότι οι αναχωρήσεις για ζώνες μάχης όπως η Συρία τιμωρήθηκαν μόνο με διορθωτικές ποινές, δηλαδή το πολύ 10 χρόνια φυλάκισης, όταν καταδικάστηκαν. 

Η «Le Figaro» διευκρινίζει επίσης ότι το καθεστώς αυτών των ατόμων πολλές φορές καθορίζεται μέσω ιατρικής γνωμάτευσης ως ψυχικά ασταθές. Ωστόσο ένας αστυνομικός σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα ότι «οι γιατροί συχνά βρίσκουν ότι το άτομο που παρουσιάζεται δεν είναι ψυχικά διαταραγμένο, αλλά απλώς έκανε ιδεολογικές επιλογές».

Tags:
τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικό χτύπημα, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατία, φυλακή, ισλάμ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK