19:25 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αφού ο νυν Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κέρδισε τις εκλογές τον Αύγουστο, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, καθώς και κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέκριναν τις αρχές της Λευκορωσίας για φερόμενη εκλογική απάτη και βία κατά διαδηλωτών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέλασε δύο Λευκορώσους διπλωμάτες ως απάντηση στις ενέργειες του Μινσκ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Ανατόλι Γκλαζ, στις 9 Νοεμβρίου, στην οποία αναφέρεται ότι δύο διπλωμάτες από την πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν κηρυχθεί «personae non gratae» λόγω «δραστηριοτήτων ασυμβίβαστων με το καθεστώς του διπλωμάτη καθώς και με τους στόχους της διαμονής τους στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Λευκορωσίας, η απόφαση ελήφθη αποκλειστικά λόγω του «επιβεβαιωμένου καταστροφικού χαρακτήρα των δραστηριοτήτων αυτών των ατόμων».

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι Βρετανοί διπλωμάτες έχουν συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Λευκορωσία καθώς και την πορεία των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν από τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Tags:
κυρώσεις, διπλωμάτες, Λευκορωσία, απέλαση, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK