12:16 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αν σκάψει κανείς κάτω από τα ψέμματα που για πενήντα χρόνια διαδίδουν τα Σκόπια, θα βρει την ιστορική αλήθεια» τονίζει ο Ανχέλ Ντζαμπάζκι.

Ο Ανχέλ Ντζαμπάζκι, Βούλγαρος ευρωβουλευτής, αναπληρωτής πρόεδρος του VMRO BND, επεσήμανε σήμερα πως πολλές οικογένειες από προηγούμενες γενιές της σύγχρονης Βόρειας Μακεδονίας δήλωναν πως ήταν Βούλγαροι.

Μεταξύ αυτών οι συγγενείς της σημερινής υπουργού Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, σύμφωνα με τον Βούλγαρο πολιτικό.

Μάλιστα, σε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, ο Ντζαμπάζκι επισύναψε την επιστολή μιας γυναίκας ονόματι Ράντκα Αλεξάντροβα Σακερίνοβα, η οποία είναι η γιαγιά της τωρινής ΥΠΑΜ των Σκοπίων.

Това е писмото, изпратено от бабата на Радмила Шекеринска, министър на отбраната на РСМ, до директора на отделението по...

Δημοσιεύτηκε από Ангел Джамбазки στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, η γυναίκα αιτήθηκε τη χορήγηση σύνταξης από το αρμόδιο τμήμα της Σόφιας, ώστε να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά της μετά τον θάνατο του συζύγου της, του ιερέα Αλεξάντερ Σακερίνοφ.

Σύμφωνα με την ίδια, ο σύζυγός της καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωνίστηκε ενεργά για την απελευθέρωση της πΓΔΜ από τη Σερβία και για την ένωση της πΓΔΜ με τη Βουλγαρία, ενώ ήδη από το 1943 αποκαλούσε τον εαυτό της ως «σύζυγο ενός Βούλγαρου ηγέτη».

Από την πλευρά του, ο κ. Ντζαμπάζκι ισχυρίζεται πως οι σύγχρονοι Μακεδόνες είναι βουλγαρικής καταγωγής, ενώ η μακεδονική ταυτότητα υπήρχε μόνο για μια γενιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει λέγοντας πως στο πλαίσιο της ιστορίας των δύο χωρών, το μόνο που υφίσταται, είναι η ιστορία της Βουλγαρίας.

«Υπάρχει μόνο μία ιστορική αλήθεια και τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Τόσο εμείς το γνωρίζουμε όσο και οι "αδελφοί μας" στα Σκόπια. Δεν υπάρχει κοινή ιστορία. Υπάρχει μόνο η ιστορία της Βουλγαρίας» υπογράμμισε ο Βούλγαρος πολιτικός.

Tags:
βούλγαρος, Σκόπια, ταυτότητα, μακεδονική μειονότητα, μακεδονική γλώσσα, Βόρεια Μακεδονία, μακεδονικό, Μακεδονία, Βουλγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK