18:34 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ευρώπη έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη με σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατες αυτές στη Γαλλία και τη Βιέννη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η απειλή της τρομοκρατίας έχει γίνει η νέα πραγματικότητα για την Ευρώπη και κάλεσε της χώρες της ΕΕ να προχωρήσουν σε συντονισμένη και γρήγορη απάντηση σε αυτήν. 

Πρότεινε την μεταρρύθμιση της Ζώνης του Σένγκεν και τόνισε ότι η ΕΕ χρειάζεται να επανεξετάσει την πολιτική ανοιχτών συνόρων. Ο Γάλλος Πρόεδρος συνέχισε τασσόμενος υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη Σένγκεν έτσι ώστε να γίνει χώρος ασφάλειας» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυροποίηση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Με τις θέσεις Μακρόν συμφώνησε εν μέρει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποστήριξε ότι οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τη Ζώνη Σένγκεν. Η Γερμανίδα καγκελάριος καταδίκασε κάθε είδους θρησκευτικό μίσος και διαβεβαίωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν προσπαθούν να θέσουν το Ισλάμ απέναντι από τον Χριστιανισμό.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, τρομοκρατική επίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK