12:50 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Περισσότερες από 30 επιθέσεις καταγράφηκαν στη συριακή επαρχία της Ιντλίμπ από τρομοκράτες της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη (10/11), ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, που προηγουμένως ήταν γνωστή ως «Μέτωπο της Νούσρα» και έχει απαγορευθεί στη Ρωσία, διέπραξε 33 επιθέσεις στη βόρεια επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, σε διάρκεια περισσότερων των 24 ωρών.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε, την Τρίτη (10/11), ότι έχουν επιβεβαιωθεί 33 περιπτώσεις επίθεσης κατά μήκος της ζώνης αποκλιμάκωσης στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Χαρακτηριστικά, ο υποναύαρχος Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς ανέφερε το εξής:

«Έχουμε καταγράψει 33 περιπτώσεις βομβαρδισμού στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ από τις θέσεις των τρομοκρατών της Νούσρα, συμπεριλαμβανομένων 18 στην επαρχία Ιντλίμπ, τριών στο Χαλέπι, εννέα στη Λατάκεια και τρεις στη Χάμα».

Ο ρωσικός στρατός διευκρίνισε ότι δεν σημειώθηκε πυρκαγιά στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ από τις τουρκικές ελεγχόμενες ένοπλες ομάδες, την περασμένη ημέρα.

Σύμφωνα με τον Γκρίνκεβιτς, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία περιπολούσε στις επαρχίες Ράκα και Χάσακα.

Ο συριακός στρατός, νωρίτερα φέτος, ανακάλυψε ένα υπόγειο οχυρωμένο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης κάτω από το κτίριο του μουσείου της πόλης Μααράτ Αλ Νουμάν.

Επισημαίνεται ότι ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση ως απάντηση στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός από μαχητές στην Ιντλίμπ, απελευθερώνοντας ορισμένες πόλεις και χωριά κατά μήκος του διαχωρισμού, ανακτώντας τον έλεγχο ορισμένων από τις πόλεις που είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια της σύρραξης πριν από οκτώ χρόνια.

Tags:
Ρωσία, τρομοκράτες, επιθέσεις, Ιντλίμπ, πόλεμος στη Συρία, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, Συρία, Μέτωπο Αλ Νούσρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK