08:43 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
0 0 0
Βρείτε μας

«Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη βοήθειά της» είπε ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Νταβίντ Τονογιάν, την Τρίτη (10/11), μετά την ειρηνευτική συμφωνία σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ που περιλαμβάνει την ανάπτυξη ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή.

Ο Νταβίντ Τονογιάν, υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τρίτη (10/11), για την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Συγκεκριμένα, ο Τονογιάν δήλωσε στη Δημόσια Τηλεόραση της Αρμενίας το εξής:

«Η ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι η καλύτερη επιλογή».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το σχέδιο για την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων εξελίχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ύστερα από τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και παύση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν, Αρμενίας και Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο Τονογιάν είπε:

«Ευχαριστούμε τη Ρωσία για τη βοήθειά της».

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ενέκριναν κοινή δήλωση, τη Δευτέρα (09/11), για την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν, Προέδρου της Ρωσίας, οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σταμάτησαν από τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία θα παραμείνουν στις θέσεις τους και πρέπει να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και νεκρών.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, χαρακτήρισε αυτήν τη συμφωνία μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση γι' αυτόν.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, θεώρησε την υπογραφή της συμφωνίας ως «παράδοση της Αρμενίας» και, για τον ίδιο, το κείμενό της είναι πιο ευεργετικό για το Μπακού και πλέον, αφού τελείωσε το στρατιωτικό στάδιο, έφτασε η ώρα για τα πολιτικά ζητήματα.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
Tags:
Νταβίντ Τονογιάν, συμφωνία, Αζερμπαϊτζάν, ειρηνευτική δύναμη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία, Αρμενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK