21:15 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
0 21
Βρείτε μας

Για το ρωσικό εμβόλιο, «Sputnik V», μίλησε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, την Τρίτη (10/11, τοπική ώρα), και το χαρακτήρισε ως «ένα πολύ προηγμένο εμβόλιο για τον κορονοϊό».

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε την Τρίτη (10/11, τοπική ώρα) ότι «η Ρωσία έχει ένα σούπερ εξελιγμένο εμβόλιο για τον κορονοϊό», αναφερόμενος στο «Sputnik V» και σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Pfizer για το δικό της εμβόλιο.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το εξής:

«Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στον κόσμο. Εάν η Ρωσία, εάν η Κίνα, εάν η Ινδία, εάν η Κούβα κυκλοφορήσουν εμβόλια, αξιολογήστε τα και δώστε τις ειδήσεις αισιοδοξίας, τηρώντας την ίδια στάση όπως και για ένα εμβόλιο που προέρχεται από τις ΗΠΑ επειδή τα πράγματα είναι ύποπτα. Φαίνεται ότι πρόκειται για έναν γεωπολιτικό ανταγωνισμό, έναν πολιτικό ανταγωνισμό παρά για ένα υγειονομικό θέμα, χαίρομαι που όλα αυτά τα εμβόλια εμφανίζονται».

Ακόμα, ο ίδιος δεν έκρυψε την έκπληξή του για την αντίδραση των χρηματιστηρίων και την αύξηση του πετρελαίου λόγω της ανακοίνωσης της Pfizer και αναρωτήθηκε αν η κατάσταση ήταν διαφορετική όταν η Ρωσία ή η Κίνα έκαναν παρόμοιες ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, ο Μαδούρο πρόσθεσε:

«Το μόνο πράγμα που λέω είναι ότι η Ρωσία έχει ένα πολύ προηγμένο εμβόλιο, η Κίνα έχει πολλά εξαιρετικά προηγμένα εμβόλια και όταν αναφέρουν ότι αυτά είναι έτοιμα και ότι είναι 100% αποτελεσματικά, υπάρχει σιωπή στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά όταν βγει ένα εμβόλιο από τη Δύση, τότε αρχίζει το πάρτι».

​Στις 9 Νοεμβρίου, οι φαρμακευτικές εταιρείες, Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την επιτυχία της τρίτης φάσης του εμβολίου τους κατά της νόσου COVID-19.

Όπως γνωστοποιήθηκε, το υποψήφιο εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90% στην πρόληψη της λοίμωξης από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, και η αίτηση εγγραφής σχεδιάζεται να υποβληθεί στις αμερικανικές Αρχές μέσα στον μήνα.

Εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V»

Η Οξάνα Ντράπκινα, σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου Θεραπείας και Προληπτικής Ιατρικής, υπογράμμισε τη Δευτέρα (09/11) πως οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου «Sputnik V» έδειξαν ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%.

Ακόμα, η ίδια εξήγησε το εξής, σύμφωνα με το RIA Novosti:

«Με εντολή του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου "Sputnik V", σε όσους εμβολιάστηκαν. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%».

Tο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας, και το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που υποστηρίζεται από διεθνείς εταίρους, ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την παροχή των νεότερων και αξιόπιστων πληροφοριών για το ρωσικό εμβόλιο ενάντια στη νόσο COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι το «Sputnik V» είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.

Προς το παρόν, το εμβόλιο «Sputnik V» είναι ένα από τα δέκα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο και είναι στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στο τέλος της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών και στην έναρξη της μαζικής παραγωγής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Sputnik V, Ρωσία, πανδημία, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK