17:01 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
0 0 0
Βρείτε μας

Η σφαγή έκτακτης ανάγκης προκλήθηκε λόγω μιας μεταλλαγμένης έκδοσης του κορονοϊού, την οποία οι επιστήμονες περιέγραψαν ως λιγότερο ανταποκρινόμενη στα αντισώματα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο μελλοντικά εμβόλια. Μέχρι σήμερα, έχουν θανατωθεί έως και 2,5 εκατομμύρια βιζόν.

Η κυβέρνηση της Δανίας απέρριψε τελικά το ενδεχόμενο να σκοτώσει το σύνολο των 17 εκατομμυρίων εκτρεφόμενων βιζόν στη χώρα, πράξη η οποία θα έβαζε «λουκέτο» στη βιομηχανία γούνας της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν είχε την απαραίτητη νομική υποστήριξη για να διατάξει τη δολοφονία όλων των βιζόν, έχοντας το δικαίωμα τελικά να θανατώσει μόνο εκείνα που ζουν σε μολυσμένα αγροκτήματα και σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από αυτά, στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας. Η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε νομική υποστήριξη για την απόφαση και ζήτησε συγγνώμη για τη σύγχυση.

«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει νομική βάση. Δεν υπάρχει και λυπάμαι» είπε η Φρεντέρικσεν όπως αναφέρεται στο TV2.

Ο λόγος για τη σφαγή έκτακτης ανάγκης ήταν μια μεταλλαγμένη έκδοση του κορονoϊού, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι λιγότερο ανταποκρινόμενη στα αντισώματα και μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά εμβόλια για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής, 12 άτομα στη Δανία έχουν μολυνθεί με το στέλεχος κορονοϊού αυτού του τύπου.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση προσπάθησε να εκδώσει ένα νομοσχέδιο που δίνει στις αρχές το δικαίωμα να εξοντώσουν τόσο τα άρρωστα όσο και τα υγιή βιζόν. Ωστόσο, η αντιπολίτευση είπε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας πρότασης στο κοινοβούλιο και επομένως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Η μαζική θανάτωση των βιζόν έχει σταματήσει προσωρινά ενώ ήδη περίπου 2,5 εκατομμύρια από αυτά έχουν σφαχτεί.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
Tags:
βιζόν, πανδημία, Δανία, COVID-19, μετάλλαξη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK