07:50 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι εγγυητής του ειρηνευτικού διακανονισμού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, παρά τη βαθιά εμπλοκή της στην περιοχή, δήλωσε ο Κάρι Κάβανου, πρώην ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ για τις συγκρούσεις στην Ευρασία.

«Η Τουρκία δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συμφωνία [Ρωσίας-Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας]. Άρα, σίγουρα, δεν είναι εγγυητής υπό αυτήν την έννοια. [...] Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο ο όρος εγγυητής θα ήταν λάθος λέξη για να χαρακτηριστεί ο ρόλος της Τουρκίας» είπε ο πρώην ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ, Κάρι Κάβανου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι ήταν αυτοί που προσέφεραν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στο Μπακού «ενθαρρύνοντάς το να συνεχίσει τις μάχες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/11) την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τη σύναψη συμφωνίας για παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή ανάμεσα στη χώρα του και στις αντιτιθέμενες πλευρές του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία σταματούν τις εχθροπραξίες, ανταλλάσσουν κρατούμενους με την εκεχειρία να επιβλέπεται από τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (286)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Τουρκία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK