07:19 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
0 20
Βρείτε μας

Ένας από τους βοηθούς του Ρώσου υπουργού Υγείας, ο Αλεξέι Κουζνέτσοφ εξήγησε στο Sputnik την Τετάρτη ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού θα μπορούσαν να θεωρηθούν προστατευμένοι από τον ιό μετά από τρεις βδομάδες αφού λάβουν τη δεύτερη δόση του Sputnik V.

O Αλεξέι Κουζνέτσοφ, βοηθός του Ρώσου υπουργού Υγείας, μίλησε για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V τονίζοντας ότι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού θα μπορούσαν ακόμη να προσβληθούν από την ασθένεια λόγω αποτυχίας παραγωγής αντισωμάτων. Ένα άτομο μπορεί να θεωρηθεί προστατευμένο μόνο τρεις εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Η κυβέρνηση της περιοχής του Αλτάι της Ρωσίας, ανέφερε την Τρίτη ότι τρεις γιατροί είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό μετά τον εμβολιασμό.

«Το Sputnik V είναι εμβόλιο δύο δόσεων: Ο ασθενής λαμβάνει τη δεύτερη δόση, 21 ημέρες μετά την πρώτη. Θεωρείται εμβολιασμένος και προστατευμένος από τη λοίμωξη από κορονοϊό τρεις εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση και η ανοσία σχηματίζεται σε αυτήν την περίοδο. Τα θετικά τεστ PCR εμβολιασμένων πολιτών εξηγούνται συνήθως από το γεγονός ότι δεν είχαν χρόνο να αναπτύξουν ανοσία τη στιγμή που μολύνθηκαν με κορονοϊό, καθώς δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος από τον εμβολιασμό τους» εξήγησε ο Κουζνέτσοφ.

Ο αξιωματούχος της υγείας επεσήμανε στο πλαίσιο αυτό την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων προσωπικής προστασίας εντός τριών εβδομάδων μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
Tags:
Ρωσία, εμβόλιο, αντισώματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK