08:12 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την περασμένη βδομάδα, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι το Πεκίνο θα δώσει μια «σωστή και απαραίτητη απάντηση» αφού η Ουάσινγκτον ενέκρινε την πιθανή πώληση τεσσάρων drone MQ-9B Reaper στην Ταϊβάν.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γουενμπίν, κάλεσε την Τετάρτη τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους με την Ταϊβάν. Λίγο πριν, Ουάσινγκτον και Ταϊπέι είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν οικονομικές συνομιλίες αργότερα μέσα στον Νοέμβρη.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε σε δημοσιογράφους ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κέιθ Κρατς θα πραγματοποιήσει στις 20 Νοεμβρίου διάλογο εταιρικής σχέσης για την οικονομική ευημερία με την Ταϊβάν.

Παράλληλα, ο Πομπέο επαίνεσε την Ταϊβάν ως «μια ζωντανή δημοκρατία και έναν αξιόπιστο εταίρο», προσθέτοντας ότι ο διάλογος σημαίνει ότι «η οικονομική μας σχέση [...] είναι ισχυρή και αναπτυσσόμενη».

Σημειώνεται ότι η Ταϊβάν θεωρεί τον εαυτό της ως ανεξάρτητο κράτος και ισχυρίζεται ότι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Κίνας. Επί του παρόντος, μόνο 14 από τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζουν το νησιωτικό κράτος. Από την πλευρά του, το Πεκίνο έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Ταϊβάν είναι «αναπόσπαστο τμήμα του εδάφους της».

Tags:
Ουάσινγκτον, Πεκίνο, Ασία, Ταϊβάν, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK