23:56 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν τη Συρία μετά τη στρατιωτική σύγκρουση στη χώρα που μαίνεται από το 2011.

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί εταίροι τους εμποδίζουν την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στην πατρίδα τους.

«Σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επίμονα για την επιστροφή κάθε πρόσφυγα που θέλει να επιστρέψει και να συμμετάσχει στην αποκατάσταση της πατρίδας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για την επιστροφή των προσφύγων την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μεγάλα εμπόδια [...] υπάρχουν παράνομες οικονομικές κυρώσεις και αποκλεισμοί που επιβάλλονται από το αμερικανικό καθεστώς ή τους συμμάχους του».

Σύμφωνα με τον Άσαντ, το «πρόβλημα των Σύριων προσφύγων» είναι ένα τεχνητό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από τις δυτικές δυνάμεις και ιδίως από τις ΗΠΑ.

Η Συρία έχει συγκλονιστεί από στρατιωτικές συγκρούσεις από το 2011 με τους Ισλαμιστές αντάρτες του ISIS να ελέγχουν μεγάλα κομμάτια της χώρας το 2015, έως ότου η τρομοκρατική ομάδα σχεδόν νικήθηκε τρία χρόνια αργότερα.

Tags:
κυρώσεις, πρόσφυγες, Συρία, Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK