00:21 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο κατάφερε να προκαλέσει με τις δημόσιες δηλώσεις του για την πανδημία.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο επέκρινε την Τρίτη τους πολίτες της χώρας τους, λέγοντάς τους να μην αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό σαν «μια χώρα "αδερφών"». 

Ο Μπολσονάρο, που νόσησε και ο ίδιος από κορονοϊό, ανέφερε το παραπάνω σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν δίστασε να απειλήσει και τον Τζο Μπάιντεν, ενδεχόμενο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. 

«Το μόνο για το οποίο ο καθένας μιλά για αυτές τις μέρες είναι η πανδημία. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό» δήλωσε ο Μπολσονάρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η οποία ήταν φαινομενικά αφιερωμένη στον τουρισμό.

«Λυπάμαι για τους θανάτους. Πραγματικά. Αλλά όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Δεν έχει νόημα να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα "αδερφών"... Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το πολεμήσουμε. Μισώ αυτά τα αδελφίστικα πράγματα» τόνισε.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια μακρά λίστα αμφιλεγόμενων δηλώσεων σχετικά με την πανδημία του Μπολσονάρο, ο οποίος καταδίκασε την «υστερία» γύρω από την COVID-19, συνέκρινε τον νέο κορονοϊό με μια «μικρή γρίπη» και ισχυρίστηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των Βραζιλιάνων ήταν τόσο δυνατό που θα μπορούσαν να κολυμπήσουν σε ακατέργαστα λύματα και «να μην κολλήσουν τίποτα».

Tags:
SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός, Ζαΐρ Μπολσονάρου, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK