21:32 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
0 02
Βρείτε μας

Πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών δόσεων του εμβολίου των BioNTech και Pfizer φιλοδοξεί να εξασφαλίσει η Γερμανία για τους πολίτες της, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος νωρίτερα.

Η Γερμανία προσδοκά να πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer και την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTec για 300 εκατομμύρια δόσεις, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας σήμερα, Τετάρτη.

 «Αυτό αφορά το εμβόλιο της BioNTech, πράγματι. Η Γερμανία έχει αιτηθεί πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις για το εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ' όλ' αυτά, αν άλλα κράτη-μέλη ζητήσουν το μερίδιό τους -κάτι που εδώ και καιρό δεν φαίνεται πως θα κάνουν, όμως ίσως τώρα αλλάξουν άποψη βάσει των τελευταίων εξελίξεων- θα ξεκινήσουμε διμερείς συνομιλίες με την εταιρεία προκειμένου να αποκτήσουμε αυτά τα 100 εκατομμύρια δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάνο Κάουτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech «έδωσαν τα χέρια» για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά του κορονοϊού.

«Ανακοινώνω σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου» δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πάντως, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, υπάρχει ήδη σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας.

Η διανομή θα εξαρτηθεί από την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ο οποίος δεν έχει ακόμη λάβει τα στοιχεία της κλινικής δοκιμής των Pfizer/BioNTech.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει τρία συμβόλαια για την προ-παραγγελία εμβολίων που βρίσκονται υπό παρασκευή: με τη σουηδοβρετανική AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson (μέχρι 400 εκατομμύρια δόσεις από την καθεμία), καθώς και με τη γαλλοβρετανική Sanofi-GSK (μέχρι 300 εκατομμύρια δόσεις).

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (527)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, COVID-19, κορονοϊός, Pfizer, εμβόλιο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK