21:42 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Με αφορμή τα έργα ολοκλήρωσης εγκαταστάσεων ελέγχου πυρηνικών, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε για την πυρηνική αποτροπή.

Δηλώσεις με αφορμή τα έργα ολοκλήρωσης ενός νέου χώρου, από τον οποίο θα ελέγχονται οι δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής, έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η νέα εγκατάσταση έχει βελτιωμένες πιθανότητες επιβίωσης σε μια επίθεση, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρηνικής επίθεσης, διασφαλίζοντας ότι η Ρωσία θα παραμείνει στον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών της» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος την Τετάρτη.

Αυτή η μέτρηση είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της πυρηνικής ενέργειας, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρξουν αντίποινα σε μια πρώτη κίνηση αποκεφαλισμού και καθιστώντας έτσι μια τέτοια κλιμάκωση λιγότερο πιθανή.

Ο χώρος εντολών και ελέγχου έχει «σχεδόν απόλυτη προστασία», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι σημαντικό ότι όλοι οι εξοπλισμοί, το υλικό και οι επικοινωνίες που εμπλέκονται στον έλεγχο των πυρηνικών δυνάμεων πρέπει να παραμείνουν σύγχρονοι, απλοί και αξιόπιστοι, όπως ένα τουφέκι Καλάσνικοφ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ρωσία αναβαθμίζει τις πυρηνικές της δυνατότητες λόγω της συνεχιζόμενης διάβρωσης των διεθνών μηχανισμών για τον έλεγχο των όπλων μαζικής καταστροφής» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος σε προηγούμενη συνάντηση της ίδιας ομάδας εργασίας.

Υπό την κυβέρνηση Τραμπ, οι ΗΠΑ έχουν καταργήσει πολλές συνθήκες ελέγχου όπλων με τη Ρωσία και ανακοίνωσαν ένα φιλόδοξο σχέδιο αναβάθμισης και επέκτασης του δικού τους οπλοστασίου.

Μόνο μία συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η οποία περιορίζει τα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο εθνών, παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η λεγόμενη συνθήκη New START θα ανανεωθεί πριν λήξει τον επόμενο Φεβρουάριο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες γεωπολιτικούς κινδύνους, θα εργαστούμε περαιτέρω για τον εκσυγχρονισμό των στρατηγικών μας πυρηνικών δυνάμεων, βελτιώνοντας με συνέπεια όλα τα μέρη τους» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Tags:
πυρηνικά όπλα, ΗΠΑ, έλεγχος, εγκατάσταση, πυρηνικά, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK