00:48 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανήλικος μουσουλμάνος μαθητής σε γερμανικό σχολείο απείλησε να σκοτώσει ανθρώπους αν κάποιος προσβάλλει τον Προφήτη Μωάμεθ, λένε τα γερμανικά μέσα.

Αναφορά για περιστατικό σε γερμανικό σχολείο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας από τους μαθητές ακούστηκε να λέει ότι όποιος τολμούσε να προσβάλει τον Προφήτη Μωάμεθ μπορεί να σκοτωθεί, ύστερα από τη βάναυση δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας, Σαμουέλ Πατί για θρησκευτικούς λόγους, κάνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ένας 11χρονος μουσουλμάνος μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο Βερολίνο, απείλησε να αποκεφαλίσει μια εκπαιδευτικό, ανέφερε η Der Tagesspiegel την Τρίτη, επικαλούμενη την επικεφαλής του σχολείου.

Σύμφωνα με αυτήν, το περιστατικό συνέβη όταν η δασκάλα είπε στην τάξη της για τη σημασία των συνομιλιών για τους γονείς, προσθέτοντας ότι εκείνοι οι γονείς που δεν συνεργάζονται θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

«Αν αυτό συμβεί επειδή οι γονείς μου δεν έρθουν, θα κάνω το ίδιο μαζί σου όπως και το αγόρι με τον δάσκαλο στο Παρίσι» είπε ο μαθητής μπροστά σε ολόκληρη την τάξη.

Το αγόρι αναφερόταν προφανώς στη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί, του Γάλλου δασκάλου ιστορίας που αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, αφού είχε δείξει στους μαθητές του κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος τον Προφήτη Μωάμεθ όπως τον είχε παρουσιάσει το περιοδικό «Charlie Hebdo».

Η επικεφαλής του σχολείου πρόσθεσε ότι οι μαθητές στην τάξη ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Το μέσο Der Tagesspiegel ανέφερε επίσης, επικαλούμενο έναν άλλο δάσκαλο από το σχολείο, ότι αυτός ο μαθητής είχε κάνει μια ανησυχητική δήλωση νωρίτερα όταν πρότεινε μετά από ένα λεπτό σιωπή για τον Σαμουέλ Πατί, πως αν κάποιος τολμήσει να προσβάλει τον Προφήτη, μπορεί να σκοτωθεί.

Tags:
Charlie Hebdo, Γαλλία, δολοφονία, μαθητής, Μωάμεθ, σχολείο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK