09:47 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (284)
0 10
Βρείτε μας

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις που αναλαμβάνουν τον ρόλο τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα έχουν τη συνδρομή ελικοπτέρων Mi-8 και Mi-24.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ενέκριναν κοινή δήλωση τη Δευτέρα σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ την ίδια ημέρα.

Τα ελικόπτερα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων Mi-8 και Mi-24 θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική επιχείρηση για την επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Οκτώ ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24 παραδόθηκαν σε ένα αεροδρόμιο στο Ερεβάν, μέσα σε αεροσκάφη στρατιωτικών μεταφορών An-124 Ruslan.

Νωρίτερα, το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι 414 Ρώσοι στρατιώτες ειρηνευτικής δύναμης και αρκετές δεκάδες αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, καθώς και οκτώ ελικόπτερα και αεροσκάφη, είχαν μεταφερθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε μια μέρα. Συνολικά, η ομάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει 1.960 στρατιωτικό προσωπικό με μικρά όπλα, 90 τεθωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού, 380 αυτοκίνητα και άλλο εξοπλισμό.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (284)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, ειρηνευτική δύναμη, στρατιώτες, ελικόπτερο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK