21:08 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στα «μαλακά» του νόμου έπεσε άνδρας που δήλωνε γιατρός στη Σουηδία ο οποίος πραγματοποίησε σε εννέα αγόρια περιτομή με πιστόλι θερμοκόλλησης.

Στον Σύριο που μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 2018 έκανε περιτομή σε εννέα αγόρια με πιστόλι θερμοκόλλησης στις πόλεις Söderhamn και Gävle της Σουηδίας, δόθηκε ποινή με αναστολή, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Ο άνδρας που είναι στα 30 του, δεν είναι νόμιμος γιατρός στη Σουηδία.

Έκανε τις περιτομές μετά από αίτημα των κηδεμόνων των ανδρών με μη ιατρικό μέσο. Για τις υπηρεσίες του, μάλιστα, πληρώθηκε με περίπου 2.000 κορόνες (περίπου 230 δολάρια).

Ο ίδιος, ωστόσο, επέμενε πως έλαβε ιατρική εκπαίδευση στη Συρία και ως εκ τούτου είναι σε θέση να πραγματοποιεί περιτομή.

Οι γιατροί που στη συνέχεια εξέτασαν τα παιδιά εξέφρασαν τη σοβαρή αμφιβολία τους πως η βασανιστική αυτή διαδικασία πραγματοποιήθηκε από αληθινό χειρουργό.

Σύμφωνα με ιατρικά έντυπα, δύο από τα αγόρια ήταν σε τέτοιο πόνο μετά τη φρικτή διαδικασία που είχαν δυσκολία ακόμα και στο περπάτημα.

Η έρευνα έδειξε πως ο άνδρας είχε έρθει σε επαφή με τις οικογένειες των ανηλίκων μέσω ενός μέλους του συμβουλίου του παιδικού σταθμού Bilaal που παλιότερα συνδεόταν με κύκλους εξτρεμιστών. Ένας από τους ιδρυτές του παιδικού σταθμού και ένας πρώην εργαζόμενος βρίσκονται στη λίστα της χώρας για απέλαση.

Όπως μετέδωσε επίσης το SVT, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία ασφαλείας, δίκτυο εξτρεμιστών ενεργό στην περιφέρεια Gästrikland είχε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις του παιδικού σταθμού.

Κόντρα στην εισήγηση του εισαγγελέως για δύο χρόνια φυλάκιση στον κατηγορούμενο, ο ψευτογιατρός καταδικάστηκε τελικά για επίθεση και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης σε ανηλίκους ενώ η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν αναστολή και 180 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Ο ίδιος πρέπει επίσης να πληρώσει πρόστιμο 55.000 κορόνες (6.350 δολάρια).

Για την ετυμηγορία του το δικαστήριο ανέφερε πως δεν αποδείχτηκε πως η φλεγμονή σε κάποια από τα ανήλικα προκλήθηκε από τη διαδικασία περιτομής και πως ο πόνος ήταν τέτοιας φύσης που θα μπορούσε να θεωρηθεί κακοποίηση.

Tags:
αναστολή, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK