00:26 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η βρετανική κυβέρνηση με αυτήν την ενέργεια έχει στόχο να εκφράσει τη «σοβαρή ανησυχία» της για όσα συμβαίνουν στην πρώην βρετανική αποικία.

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε για εξηγήσεις τον Κινέζο πρέσβη στο Λονδίνο χθες, Τετάρτη, για τον αποκλεισμό πολλών βουλευτών από το κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα.

Την Τετάρτη η Κίνα αποφάσισε το κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ να μην έχει μέλη που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της περιοχής, αρνούνται να αναγνωρίσουν την κυριαρχία της Κίνας ή επιχειρούν να εμπλέξουν ξένα κράτη στις εσωτερικές υποθέσεις. Μετά από αυτό τέσσερις βουλευτές απομακρύνθηκαν ενώ στη συνέχεια την παραίτησή τους υπέβαλαν μαζικά κι άλλοι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Νομινίκ Ράαμπ, τόνισε πως ο αποκλεισμός των βουλευτών είναι «σαφής παραβίασης της νομικώς δεσμευτικής σινο-βρετανικής κοινής διακήρυξης».

«Η Κίνα για άλλη μια φορά αθέτησε τις υποσχέσεις της και υπονομεύει τον υψηλό βαθμό αυτονομίας. Η Βρετανία υποστηρίζει τον λαό του Χονγκ Κονγκ και εγκαλεί τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και ελευθεριών τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ράαμπ.

Tags:
πρέσβης, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK