09:42 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1672)
0 02
Βρείτε μας

Το σώμα του ασθενή που ξεψύχησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου βρήκαν άλλοι ασθενείς που έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε ράντζα.

Σοκάρει η είδηση για ασθενή με κορονοϊό στην Ιταλία που βρέθηκε νεκρός στις τουαλέτες νοσοκομείου της Νάπολης, όπου είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά.

Μάλιστα, τον άτυχο άνδρα εντόπισαν άλλοι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε προσωρινά ράντζα, ελπίζοντας σε κάποιο κρεβάτι σε θάλαμο. 

Το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Καρνταρέλι, ενώ σχολιάζοντας ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, έκανε λόγο για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα.

«Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές της Νάπολης και στα περίχωρά της, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έκανε λόγο για ετοιμότητα της κυβέρνησης να παρέμβει για τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Νάπολη ζητώντας και τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του  στρατού. 

Εκτός από τον στρατό, σύμφωνα με συνεργάτες του Κόντε, θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία προκειμένου να απομονωθούν ασθενείς χωρίς βαριά συμπτώματα. 

Υπενθυμίζεται ότι στη Νάπολη τα νοσοκομεία της είχαν ήδη μπει «στο μάτι του κυκλώνα» λόγω των θετικών στον ιό πολιτών που αναγκάσθηκαν να περιμένουν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα περιστατικά. Νοσηλευτές μετέφεραν φιάλες οξυγόνου έξω από τα αυτοκίνητα για να βοηθήσουν, όπως μπορούσαν, τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. 

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη Βιντσέντσο Ντε Λούκα, με τη σειρά του, ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, ιδίως στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο Κόντε, όμως,  απάντησε ότι, στη φάση αυτή, η άμεση προτεραιότητα είναι τα νοσοκομεία, τα οποία συνεχίζουν να είναι υπερπλήρη.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1672)
Tags:
COVID-19, τουαλέτα, ασθενής, νεκρός, νοσοκομείο, Νάπολη, Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK