16:26 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 31
Βρείτε μας

Σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν αναπτυχθεί οι Ρώσοι ειρηνευτές και παρατηρούν την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις της Ρωσίας για τη διαφύλαξη της συμφωνίας της παύσης των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ εισήλθαν στην πόλη Στεπανακέρτ, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το ειρηνευτικό τάγμα της 15ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, μετά από πορεία, μπήκε στην πόλη Στεπανακέρτ στις 5 μ.μ.» επεσήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως 10 θέσεις για τοποπαρατηρητές έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στον διάδρομο Λατσίν.

Μάλιστα, ειρηνευτές στο Καραμπάχ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν θέσεις σε τέσσερα σημεία παρατήρησης στη νότια ζώνη, συμπλήρωσε ο κ. Κονασένκοφ.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος στρατηγός επεσήμανε πως η κατάπαυση του πυρός παρατηρείται σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στο Καραμπάχ.

«Σήμερα, στις 12 Νοεμβρίου, οι μονάδες του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος άρχισαν να εκπληρώνουν τα καθήκοντα της παρακολούθησης για την εφαρμογή της εκεχειρίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η κατάπαυση του πυρός παρατηρείται σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής» υπογράμμισε ο κ. Κονασένκοφ.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
συμφωνία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, ειρηνευτική δύναμη, ειρηνευτικό σχέδιο, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK