14:06 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1637)
0 0 0
Βρείτε μας

Για κολοσσιαία πίεση στο σύστημα υγείας στη Γαλλία έκανε λόγο ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποκλιμάκωση των περιορισμών τα Χριστούγεννα.

Σε κορονοϊό αποδίδεται ο ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή, ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την COVID-19, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, ο οποίος δεν απέκλεισε επιπλέον αυστηρά μέτρα.

Σε συνέντευξή του ανέφερε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής των μολύνσεων έπεσε κάτω από το 1, ωστόσο, η πίεση στα νοσοκομεία και συνολικά στο σύστημα υγείας αυξήθηκε «κολοσσιαία» καθώς ο αριθμός νοσηλευόμενων με COVID-19 είναι υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας. 

Για ακόμα δύο εβδομάδες δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στο lockdown, ενώ δεν απέκλεισε νέους περιορισμούς αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις ερχόμενες μέρες.

Αποκλιμάκωση ίσως υπάρξει, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. «Θα ήταν ανεύθυνο να χαλαρώσουμε τώρα το lockdown». Τα κέρδη (που βλέπουμε) είναι εύθραυστα» ανέφερε. 

Εφόσον διατηρηθεί η επιβράδυνση η Γαλλία, σύμφωνα με τον κ. Καστέξ, θα ξεπεράσει την κορυφή του δεύτερου κύματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι, τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία από τον κορονοϊό.

Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις με τα 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, το σύνολο ανέρχεται σε 1,86 εκατομμύρια, κάνοντας τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1637)
Tags:
κρούσματα, κορονοϊός, θάνατοι, COVID-19, Ζαν Καστέξ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK