22:18 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (280)
0 10
Βρείτε μας

Ο Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ικανοποίηση για την παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της γαλλικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για την παύση των εχθροπραξιών, υπενθύμισε τα φιλικά του συναισθήματα προς την Αρμενία και τον λαό της, ενώ επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να αναζητήσει μια πολιτική διευθέτηση [της σύγκρουσης] που θα είναι δίκαιη, μακροχρόνια και αποδεκτή για όλα τα κόμματα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» δήλωσε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση αργά την Πέμπτη.

Ο Γάλλος ηγέτης είπε επίσης στον Πασινιάν για τη συνάντηση της Πέμπτης, που είχε στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών για γαλλική ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή που επλήγη από τις συγκρούσεις.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Ερεβάν και το Μπακού συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, θέτοντας τέρμα στη σύγκρουση των έξι εβδομάδων σχετικά με την επίμαχη περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (280)
Tags:
Νικόλ Πασινιάν, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK