14:48 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με τα αιτήματα για το ρωσικό εμβόλιο να έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις, η Ρωσία επεκτείνει την παραγωγή του εμβολίου στο εξωτερικό.

Συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V από τη Νότια Κορέα, σύναψε η χώρα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε από τον ρωσικό φορέα και την εταιρεία βιοτεχνολογίας της Νότιας Κορέας GL Rapha και αφορά στην παραγωγή πάνω από 150 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου στη Νότια Κορέα ετησίως.

«Τα μέρη σκοπεύουν να ξεκινήσουν την παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2020 και παράδοση – διανομή του εμβολίου Sputnik V τον Ιανουάριο του 2021. Η RDIF και η GL Rapha θα παρέχουν πάνω από 150 εκατομμύρια δόσεις ετησίως, οι οποίες θα παράγονται στη Νότια Κορέα για παγκόσμια διανομή», δήλωσε το ρωσικό ταμείο, σύμφωνα με δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

​Αναφερόμενο στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση των αποτελεσμάτων της κλινικής δοκιμής φάσης 3 του Sputnik V, όπου συμμετείχαν 40.000 εθελοντές, το RDIF ισχυρίστηκε 92% αποτελεσματικότητα.

«Το Sputnik V βασίζεται σε μια ασφαλή και αποτελεσματική πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων. Καθώς η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει, περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν την πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού φορέα και σκοπεύουν να συμπεριλάβουν αυτά τα εμβόλια στα εθνικά τους χαρτοφυλάκια εμβολίων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RDIF, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το RDIF έχει ήδη λάβει αιτήματα για περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου από περισσότερες από 50 χώρες και σκέφτεται να αυξήσει τις παραγωγικές του δυνατότητες στο εξωτερικό.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο σε ολόκληρο τον κόσμο, με τη Ρωσία να το καταχωρίζει επίσημα στις 11 Αυγούστου. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι κλινικές δοκιμές φάσης 3.

Tags:
Νότια Κορέα, Ρωσία, Sputnik V, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK