00:15 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1685)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα εισαγωγής μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Οι αρχές της Γουχάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν κορονοϊό στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος που είχε εισαχθεί από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο των ενισχυμένων ελέγχων στα κατεψυγμένα προϊόντα.

Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Γουχάν, σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της, δήλωσε πως εντόπισε τρία θετικά δείγματα κορονοϊού στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από τη Βραζιλία.

Το κρέας εισήχθη στη χώρα από το λιμάνι Κινγκντάο στις 7 Αυγούστου και έφτασε στη Γουχάν στις 17 Αυγούστου όπου παρέμεινε σε αποθήκη-ψυγείο μέχρι πρόσφατα.

Ο νέος κορονοϊός πρωτοεμφανίστηκε σε αγορά της πόλης αυτής της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019 κι έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Πάνω από 100 υπάλληλοι στις εγκαταστάσεις όπου εντοπίστηκε η μολυσμένη συσκευασία, έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ για COVID-19, ενώ έχουν ληφθεί και 200 δείγματα από το γύρω περιβάλλον.

Σημειώνεται πως κορονοϊός εντοπίστηκε και αυτή την εβδομάδα στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή και ακόμη ένα δείγμα εισαγόμενου μοσχαρίσιου κρέατος βρέθηκε θετικό στην Σαντόνγκ, όπως ανακοίνωσε η επαρχία σήμερα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1685)
Tags:
COVID-19, Βραζιλία, κατεψυγμένα τρόφιμα, κορονοϊός, Γουχάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK