09:27 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (548)
0 10
Βρείτε μας

Ο ρόλος της Ρωσίας είναι πολύ σημαντικός στην έρευνα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το εμβόλιο που έχει κατοχυρώσει η Ρωσία, έχει λάβει διεθνή αναγνώριση.

«Αναζητούμε τον εμβόλιο. Και ο ρόλος της Ρωσίας είναι πολύ σημαντικός. Η Ρωσία είναι ένα σημαντικό κράτος όσον αφορά την ιατρική επιστήμη. Το εμβόλιο Gamaleya έχει αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δημιουργία του εμβολίου αυτού είναι πολύ σπουδαία για ολόκληρη την ανθρωπότητα» τόνισε η Ροντρίγκεζ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Μόσχα.

Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα προσθέσει το ρωσικό Sputnik V στη λίστα των προτεινόμενων εμβολίων κατά του κορονοϊού για άμεση χορήγηση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εφόσον πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια.

Στο 92% η αποτελεσματικότητα του Sputnik V

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (548)
Tags:
Βενεζουέλα, αντιπρόεδρος, Ρωσία, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK