19:20 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (129)
0 10
Βρείτε μας

Το Βερολίνο χρησιμοποιεί διάφορα προσχήματα για να αποφύγει να μοιραστεί υλικό με τη Μόσχα σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την Παρασκευή.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία επικαλείται διάφορα προσχήματα ώστε να μη μοιραστεί με τη Ρωσία στοιχεία που αφορούν την υπόθεση Ναβάλνι.

«Όλες οι ακριβείς ερωτήσεις που θέτουν οι Ρώσοι ερευνητές μένουν χωρίς απάντηση. Το Βερολίνο παραβιάζει ανοιχτά τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις του σε ό, τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και χρησιμοποιεί ελαττωματικά επιχειρήματα από νομικής άποψης αρνούμενο να μοιραστεί δείγματα των αποτελεσμάτων του Ρώσου υπηκόου» είπε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα καλεί το Βερολίνο να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση και να προχωρήσει σε ουσιαστική συνεργασία για την υπόθεση, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε στα μέσα Οκτωβρίου τον κατάλογο κυρώσεων σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι ο οποίος περιλαμβάνει έξι υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και το ερευνητικό ινστιτούτο της χώρας για τον φερόμενο ρόλο τους στην υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου. 

Το Κρεμλίνο απάντησε εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας ότι πρόκειται για απόφαση που δείχνει «έλλειψη λογικής».

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (129)
Tags:
δηλητηρίαση, Βερολίνο, Γερμανία, ΕΕ, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK