05:50 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
0 12
Βρείτε μας

Στόχος του Ιδρύματος οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Επιπλέον 70 εκατομμύρια δολάρια για την «ασφαλή, προσιτή και έγκαιρη» διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού, θα διαθέσει στο Ίδρυμα Γκέιτς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς (BMGF), στόχος δεν είναι άλλος από «την πρόσβαση στο εμβόλιο για όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να το αντέξουν οικονομικά».

​Η COVID-19 δεν κάνει διακρίσεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν την ίδια ευκαιρία πρόσβασης σε εξετάσεις, φάρμακα και εμβόλια όταν αυτά είναι διαθέσιμα - ανεξάρτητα από το πού ζει στον πλανήτη», τόνισε χαρακτηριστικά η συμπρόεδρος του ιδρύματος, Μελίντα Γκέιτς.

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα Γκέιτς έχει διαθέσει ήδη 70 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορονοϊού, έχοντας συνάψει συνεργασίες προκειμένου να «επιταχύνει την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δίκαιη πρόσβαση σε θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού».

​Οι ανακοινώσεις από το φιλανθρωπικό ίδρυμα που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και ιδρύθηκε το 2000 από τους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έγιναν στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρισιού, όπου συγκεντρώθηκαν αρχηγοί κρατών, διεθνείς οργανισμοί και πρωτοπόροι του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσουν την παγκόσμια διαχείριση της πανδημίας.

«Προσπαθούμε να ενώσουμε τις προσπάθειες διαφορετικών χωρών», είχε δηλώσει άλλωστε η Μελίντα Γκέιτς τον Ιούνιο, στη Σύνοδο Φιλανθρωπίας του Φορμπς.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
Tags:
εμβόλιο, Μπιλ Γκέιτς, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK