05:35 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αστυνομία στην Ινδία είναι ανεπαρκής και ελάχιστα εκπαιδευμένη. Επομένως, δεν είναι ασυνήθιστο να βασίζεται σε εναλλακτικές λύσεις.

Ο Σίβα, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, λέει ότι ήταν περίπου 10 ετών όταν συνάντησε μια ομάδα αστυνομικών που πρόσφεραν να δώσουν χρήματα σε οποιονδήποτε κατάφερνε να βγάλει ένα πτώμα από μια κοντινή λίμνη.

Η αστυνομία στην Ινδία είναι ανεπαρκής και ελάχιστα εκπαιδευμένη. Πολλοί δεν ξέρουν πώς να κολυμπήσουν και ούτε υπάρχουν χρήματα για να προσλάβουν επαγγελματίες δύτες. Επομένως, δεν είναι ασυνήθιστο να βασίζονται σε τέτοιες ανεπίσημες, ακόμη και επικίνδυνες εναλλακτικές. 

Όταν ο Σίβα προσφέρθηκε εθελοντικά, αρχικά οι αστυνομικοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι είναι πολύ νέος, αλλά κατάφερε να τους πείσει. Έκανε την δουλειά που έπρεπε και έφυγε με το ποσό των 40 ρουπίων, δηλαδή 0,54 δολάρια, που όπως δηλώνει ήταν αξιοπρεπέστατα χρήματα για εκείνη την εποχή.

Αυτό συνέβη πριν από 20 χρόνια.

Σήμερα, ο Σίβα είναι 30 ετών και εξακολουθεί να βοηθά την τοπική αστυνομία. Ζει ακριβώς δίπλα στην τεχνητή λίμνη, Hussain Sagar, στην καρδιά της πόλης. Είναι ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, καθώς η λίμνη χρησιμοποιείται επίσης για τη βύθιση ινδουιστικών ειδώλων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ganesha.

Ο Σίβα έχει σώσει τουλάχιστον 114 άτομα από τον θάνατο

Αλλά η λίμνη είναι επίσης ένα μέρος που πολλοί χρησιμοποιούν για να αυτοκτονήσουν, οπότε ο Σίβα συχνά βοηθά την αστυνομία να ανασύρει πτώματα από τον βυθό. Μερικές φορές, τους βοηθά επίσης να βγάλουν πτώματα από άλλα ποτάμια και λίμνες στην πόλη.

Άλλες φορές, σώζει ανθρώπους πριν πηδήξουν στο νερό και μερικές φορές ακόμη και αφού πηδήξουν.

«Έχω χάσει τον αριθμό των σωμάτων που έχω βρει. Αλλά σίγουρα έχω σώσει 114 ζωές» είπε, μιλώντας στο BBC.

Τώρα μαθαίνει και στη σύζυγό του να κολυμπά ώστε κι εκείνη να βοηθήσει στην αναζήτηση πτωμάτων στις λίμνες. 

Ο Σίβα λέει ότι δεν γνώρισε ποτέ τους γονείς του και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στους δρόμους ή σε ορφανοτροφεία.

«Έχω χάσει πολλούς φίλους όλα αυτά τα χρόνια από εθισμούς, ασθένειες, πείνα και ατυχήματα» περιέγραψε.

Όταν σώζει ζωές, κερδίζει και κάποια επιπλέον χρήματα από τις οικογένειες που τον πληρώνουν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Πρόσφατα, λέει ότι είδε έναν άνδρα να πηδά στη λίμνη, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο φίλος του άντρα πήγε στη συνέχεια για να τον σώσει και ο Σίβα ακολούθησε κι αυτός. Δυστυχώς, μπόρεσε να σώσει μόνο τον έναν από τους δύο. 

«Θέλω να μείνω εδώ. Μόνο αν μείνω εδώ, μπορώ να σώσω ζωές. Η ικανοποίηση της σωτηρίας μιας ζωής είναι υπέρτατη» τόνισε.

Tags:
αστυνομία, αυτοκτονία, ζωή, διασώστης, κολύμπι, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK