09:21 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (281)
0 10
Βρείτε μας

Στην αποστολή μελών ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προχώρησε η Ρωσία, ύστερα από την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε.

Στην αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Με 20 αεροσκάφη έφτασαν 170 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή, ενώ την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.100 ειρηνευτές έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, έχουν αποσταλεί 20 αεροπορικά αεροσκάφη Il-76 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων από το αεροδρόμιο Ουλιάνοφσκ Βοστότσνι. Τα αεροπλάνα θα παραδώσουν σε ένα αεροδρόμιο της Αρμενίας περισσότερα από 20 βαρέα φορτηγά με ρυμουλκούμενα μέσα και περισσότερους από 170 αξιωματικούς μιας ειρηνευτικής μονάδας», ανέφερε η δήλωση.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Ερεβάν και το Μπακού συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, θέτοντας τέρμα στη σύγκρουση των έξι εβδομάδων σχετικά με την επίμαχη περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (281)
Tags:
εκεχειρία, κατάπαυση πυρός, ειρηνευτική δύναμη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK