01:58 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κριτική έχει προκαλέσει η κίνηση της Νάνσι Πελόζι να διοργανώσει δείπνο για τα νέα μέλη του Κογκρέσου εν μέσω των περιορισμών για την πανδημία.

Επικρίσεις από τους απλούς πολίτες και τους χρήστες του διαδικτύου έχει προκαλέσει η κίνηση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, να παρεθέσει δείπνο στο Καπιτώλιο προς τιμή των νέων μελών του Κογκρέσου εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Αν και από το γραφείο της διοχετεύτηκαν πληροφορίες πως ο χώρος έχει σχεδιαστεί ειδικά για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με "κοινωνικά απομακρυσμένο τρόπο", ένας ανταποκριτής του δικτύου NBC μοιράστηκε φωτογραφία από τον χώρο στο διαδίκτυο, σημειώνοντας παράλληλα πως αερίζεται καλά και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

​Οι χρήστες του διαδικτύου ωστόσο, κατηγόρησαν κυβερνητικούς αξιωματούχους για υποκρισία, ειδικά εκείνους τους Αμερικανούς που λένε ότι ακολουθούν αυστηρά τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού.

​Άλλοι επεσήμαναν ότι, ενώ οι πολίτες συμβουλεύονται να συμμορφώνονται με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, οι νομοθέτες είναι ελεύθεροι να διοργανώνουν πάρτι. Κάποιος μάλιστα υπαινίχθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η πρόεδρος του σώματος αγνοούσε τις ομοσπονδιακές οδηγίες για την υγεία, αφού στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Πελόζι είχε εντοπιστεί στο κομμωτήριο χωρίς μάσκα, ενώ οι υπηρεσίες ομορφιάς έπρεπε να ήταν κλειστές για το κοινό εκείνη την εποχή.

«Φανταστείτε να λέτε στις οικογένειες να μην κάνουν Ευχαριστίες και μετά να κάνετε αυτό. Έλα. Ελάτε» σημείωσε ένας χρήστης σαρκαστικά.

​Η κόρη Κλίντον και η απάντηση από το γραφείο της Πελόζι

Η κόρη της πρώην υπουργού Χίλαρι Κλίντον, η Τσέλσι Κλίντον, ζήτησε επίσης από το Σώμα να ακυρώσει την εκδήλωση λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

​Το γραφείο της Πελόζι ανταποκρίθηκε στην κριτική, δικαιολογώντας την εκδήλωση λέγοντας πως, ό, τι κάνει η Πελόζι είναι σύμφωνα με την καθοδήγηση του γραφείου παθολόγου και το επερχόμενο δείπνο δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Το γραφείο μας ακολουθεί αυστηρά την καθοδήγηση του γραφείου του θεράποντος ιατρού, συμπεριλαμβανομένου αυτού του δείπνου. Για να είναι ένα ακόμη μοντέλο για το έθνος, αυτή η εκδήλωση έχει τροποποιηθεί για να επιτρέψει στους εκλεγμένους βουλευτές να παραλάβουν τα γεύματά τους για να πάνε σε μια κοινωνικά απομακρυσμένη απόσταση τρόπος» έγραψε σε ανακοίνωση το γραφείο.

Τα νέα έρχονται καθώς οι κυβερνήτες ένας-ένας επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς που προκαλούνται λόγω της πανδημίας. Τα νέα μέτρα, που ισχύουν ήδη στην Καλιφόρνια, την Ουάσιγκτον και το Όρεγκον, απαγορεύουν τη συγκέντρωση περισσότερων από τριών οικογενειών και προειδοποιούν να μην φιλοξενούν επισκέπτες στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι η Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος θα έχει άλλο κλίμα.

Tags:
Βουλή των Αντιπροσώπων, πανδημία, κορονοϊός, Καπιτώλιο, Νάνσι Πελόζι, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK