04:16 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's βγαίνουν φωτογραφίες από αποστολές της NASA με τη συλλογή να περιέχει και την πρώτη space selfie.

Σε δημοπρασία θα βρεθεί η μόνη φωτογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ στο φεγγάρι από τον οίκο Christie's, με την πώληση να αναμένεται να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια φωτογραφία του αστροναύτη που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής εικόνων της NASA που δημοπρατήθηκε ποτέ.

Ο οίκος δημοπρασιών ελπίζει να κερδίσει περισσότερα από 60.000 δολάρια για το στιγμιότυπο που πήρε ο συνεργάτης του Αρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν, μετά την ιστορική προσγείωση στη Σελήνη με το σκάφος Apollo 11 το 1969.

​Η συλλογή φωτογραφιών με τίτλο Journey to Another World: Victor Martin-Malburet's Photography Collection διαθέτει 2.400 πρωτότυπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των σημαντικότερων αποστολών της NASA.

Περιέχει εικόνες που κυμαίνονται από το πρόγραμμα Mercury, την πρώτη αποστολή της NASA που μετέφερε έναν άνθρωπο στο διάστημα, έως την τελευταία προσγείωση στο φεγγάρι ως μέρος της αποστολής Apollo 17 το 1972

Οι εικόνες προς πώληση περιλαμβάνουν επίσης την πρώτη space selfie που τραβήχτηκε από τον Όλντριν, αξίας 10.000 δολαρίων και άλλες φωτογραφίες αξίας άνω των 30.000 δολαρίων.

«Οι αστροναύτες συχνά απεικονίζονται ως σπουδαίοι επιστήμονες και ήρωες, αλλά σπάνια χαιρετίζονται ως μερικοί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους όλων των εποχών», λέει ο ιδιοκτήτης της συλλογής. Σύμφωνα με τον οίκο Christie's, πέρασε σχεδόν 15 χρόνια συγκεντρώνοντας τη συλλογή αυτή.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου και θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου. Παρά τις υψηλές τιμές για τις φωτογραφίες που αναφέρθηκαν, οι τιμές για τα στιγμιότυπα στη συλλογή ξεκινούν από 130 δολάρια, καθιστώντας την προσβάσιμη σε γενικούς λάτρεις του διαστήματος.

Tags:
φεγγάρι, Christie's, δημοπρασία, NASA, διάστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK