22:57 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αφρική αφού Ερυθραία και Αιθιοπία έχουν μπει στο στόχαστρο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Τικγράι.

Για επίθεση με τουλάχιστον δύο πυραύλους που έπληξαν την πρωτεύουσα της Ερυθραίας και πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκονται οι ηγέτες της περιοχής Τιγκράι της Αιθιοπίας, κάνει λόγο η εφημερίδα The Telegraph.

Οι πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο της Ασμάρα στις 8:00 το βράδυ τοπική ώρα το Σάββατο, ανέφερε η εφημερίδα και ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στην Ασμάρα είπε στην εφημερίδα The Telegraph ότι οι πύραυλοι φαίνεται να είναι πυραύλοι μεγάλης εμβέλειας.

Εν τω μεταξύ, το Morad News ανέφερε ότι τρεις πύραυλοι έπληξαν την Ασμάρα το Σάββατο το απόγευμα: δύο από αυτούς έπληξαν το αεροδρόμιο και ο τρίτος χτύπησε το συγκρότημα κατοικιών Σεμπέλ. Σύμφωνα με το Morad News, οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε τμήματα της Ερυθραίας ενώ υπήρξε και διακοπή του ρεύματος στην πρωτεύουσα μετά τις επιθέσεις.

​Νωρίτερα το Σάββατο, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) και ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Περιφέρειας, Τίγκεμπμπρετς Γκεμπρεμιχαίλ ανέλαβε την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή της Αχάρα της Αιθιοπίας και δεν απέκλεισε περαιτέρω χτυπήματα, συμπεριλαμβανομένης της Ερυθραίας, λέγοντας στο Tigray TV πως, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα «για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».

​Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Αιθιοπίας ενέκρινε τη σύσταση προσωρινής κυβέρνησης στο Τιγκράι. Ο πρωθυπουργός Αμπί Αχμέντ Αλί δήλωσε στο Twitter ότι οι επιχειρήσεις επιβολής του νόμου στο Τιγκράιy προχωρούσαν όπως είχε προγραμματιστεί και ότι θα σταματούσαν μόνο όταν αφοπλιστεί η «εγκληματική χούντα».

​Στις αρχές Νοεμβρίου, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας κατηγόρησε το TPLF ότι επιτέθηκε σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση και ξεκίνησε μια επίθεση στην περιοχή Τιγκράι.

Tags:
αεροδρόμιο, επίθεση, πύραυλοι, Αφρική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK